Omdat er zoveel landen zijn om te bezoeken hebben we vandaag een verhaal over het land van de rijzende zon, Japan.

Toen we in 2005 een bezoek brachten aan Japan stond het land eigenlijk niet op ons “to-do” lijstje. Maar na enkele dagen waren we positief verrast over dit heerlijk gastvrije land. Een vakantie in Japan is uniek. De bijzondere tradities, het moderne Tokyo, de natuur maar boven alles de vriendelijke bevolking.

Japan1

Vakantie Japan

Van dag één tot het moment dat we Japan weer verlieten hebben we alleen maar positieve ervaringen opgedaan. Een man die me midden in de nacht de weg wees vanaf de metro naar mijn Hostel. Zonder dat ik daar om vroeg :). Het heerlijke eten, de prachtige natuuur. Japan verrast op vele manieren. Het land biedt een grote mix van onderdelen die mensen vaak zoeken in hun vakantie naar Azië.

De energie die in Tokyo hangt is niet te beschrijven. Je moet het ervaren hebben. De ‘positieve vibe’ hangt er letterlijk in de lucht. Het leek wel als of de stad jaren voorloopt op de rest van de wereld. De stad ademt technologie. Door de enorme wolkenkrabbers en gigantische winkelcentra wordt dit beeld alleen maar verstevigd. Ook het perfect geregelde openbaar vervoer is iets waar we in Nederland alleen nog maar van kunnen dromen.

japan2 Maar zodra je Tokyo uit bent. En eigenlijk al in Tokyo zelf. Je merkt dat het een land van culturele waarde is. Want zomaar, om de hoek van die enorme wolkenkrabber kan je er een klein, eeuwenoude tempel vinden met die heerlijke wierooklucht en mediterende monniken.

En buiten Tokyo ontdekten we het echte Japan. Dit is waarom we op vakantie gingen naar Japan. Van de sierlijk geklede geisha’s tot de prachtige tuinen van Kyoto. Natuurlijk zijn we bij het Himeji Kasteel geweest en hebben we genoten van het prachtige uitzicht op Mount Fuji. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de vele bezienswaardigheden die Japan te bieden heeft. Het eten in Japan is overigens van absolute wereldklasse! Het is wel duidelijk dat een vakantie Japan iedere reiziger weet te boeien.

 

Ook op vakantie naar Japan? Voor meer informatie over de beste reistijd kijk je hier.