denmark_beachVoor velen is een zomervakantie in Denemarken wat onbekend, dit is heel jammer want het is een prachtig land waar u van alles kunt zien en doen. De natuurlijke omgeving met de fjorden kunt u omschrijven als uniek, dit geldt ook voor de flora en fauna aan de Deense kust. Bij het Fjord- en Beltcentrum in Kerteminde vindt u de speciale plek waar u echt heel dicht bij kleine walvissen kunt komen. Het zeeleven speelt de hoofdrol in dit gezellige en informatieve centrum.

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen, een bruisende stad met in de haven het bekende beeld van de Zeemeermin. Een wandeling door deze stad mag u eigenlijk niet missen. Het attractiepark Tivoli is een topper bij families met kinderen. De haven met de kleurrijke woonwijk Nyhaven is een bijzondere attractie in Kopenhagen. Zo las ik ergens dat Legoland in Billund samen met het Carlsbergbier de belangrijkste exportprodukten zijn. Waar of niet, wat wel waar is dat dit park veel vakantiewensen vervult voor kleine en grote kinderen. Als u wat meer wilt weten over de historische achtergrond van Denemarken, bezoek het Vikingmuseum in Roskilde met zelfs oude Vikingschepen. Dit verklaart voor een deel het imago van de Deense mannen. Cultuur is niet saai!

De natuurlijke wonderen in Denemarken
Liefhebbers van natuur en rust zijn aan het juiste adres bij de vakantiehuizen in Denemarken. De Krijtrotsen van Mon zijn indrukwekkende kliffen, mooie natuur en een informatiecentrum. U kunt hier boven en onderlangs wandelen, vergeet uw camera niet. Op het noordelijkste puntje van Denemarken vindt u de Rabjerg Mile, een wandelende duin van 30m hoogte. Wandel hier rond, ervaar de rust en bijzondere sfeer. Groenland en de Faroe eilanden zijn zeker het ontdekken waard, al liggen ze dan wat verder weg en is het misschien wat duurder.

Ontdek de Deense kust
Een strandvakantie in Denemarken is heerlijk en zeker niet koud tijdens de zomer. Misschien is de zomer wat korter, maar het is nog steeds heerlijk warm en gezellig. Zo vindt u het Noordzeestrand aan de westkust van Jutland. Watersport is een belangrijke bezigheid tijdens de zomervakantie in Denemarken. Denkt u hierbij aan surfen, zeilen, duiken en kano varen. Bij Ringkobing fjord op Jutland kunt u bijna perfect kitesurfen. Ontdek het Waddeneiland Fano met de plezierige strand- en watersportvakantie . Zo zult u diverse kindvriendelijke stranden aantreffen aan het Limfjord, de Oostzeekust op Jutland, de kusten van Noord- en Westzeeland, de zuidkust van Lolland en de oostkust van Falster. Een visvakantie in Denemarken wordt werkelijkheid dankzij een kustlijn van 7500km met diverse vissoorten.
U kunt werkelijk alle kanten op in Denemarken, deze vakantie wilt u niet missen.