Wintersport in Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland is zeer geliefd onder Nederlanders. In het winterseizoen of vroege voorjaar reizen velen van ons naar deze bestemmingen om te skiën, langlaufen of te snowboarden. Ieder jaar is het daar ontzettend druk. Bent u op zoek naar een ander gebied? Wat dacht u van Scandinavië?

Scandinavië, een heerlijk wintersportgebied

Scandinavië is aaneengesloten de grootste regio van Europa maar met slechts een fractie van de totale Europese bevolking. De gebied bestaat uit 5 landen: Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen en IJsland. Noorwegen en Zweden zijn bij uitstek dé wintersportlanden. Steeds meer Nederlanders vinden hun weg hier naar toe. De uitgestrektheid en de sneeuwgarantie voorkomen teleurstellingen. Ook het aantal pistes in deze twee landen is fors en voor het hele gezin of gezelschap is er wat te doen. Ook hier kennen ze het après ski in de vele bars en restaurants.

Snowboarden is hip

Snowboarden Scandinavië is geweldig. Door de ruimte zijn er zo veel mogelijkheden. Deze sport is afgeleid van het surfen. Op een board (plank) zijn schoenen vastgemaakt en ‘surft’ men op een besneeuwde helling of piste naar beneden. Het begon allemaal met surfers die met touwen hun voeten vastmaakten aan een plank. Net als andere vormen van afdalingen is snowboarden niet ongevaarlijk. Een goede voorbereiding en uitstekende conditie zijn van belang. Dus bent u de overvolle pistes in de traditionele wintersportgebieden meer dan moe en wilt u eens iets anders proberen? Informeert u dan eens naar Snowboarden in Scandinavië. Een wintersportavontuur als nooit tevoren.