Aan vakantiehuizen ontbreekt het niet in Nederland, want er zijn veel bungalow- en vakantieparken te vinden met allerlei accommodaties. Een bekende plaats waar veel mensen naartoe gaan is Noordwijk. Dit is een fantastische mooie plek aan zee. In de zomer lekker genieten aan het strand, maar ook in de winter is het heerlijk vertoeven. Eerst een mooie strandwandeling en dan lekker behaaglijk warm in een modern vakantiehuisje met open haard.

Waarom naar Noordwijk?

Noordwijk is een hele bekende plaats in Zuid-Holland vanwege zijn gunstige ligging. Deze stad ligt namelijk direct aan de kust, waardoor je er in de zomer kunt genieten van zon, zee en strand. In Noordwijk zelf is er genoeg te doen, namelijk:

  • Op actief gebied; wanneer je van kitesurfen houdt ben je in Noordwijk aan het goede adres. Noordwijk wordt namelijk gezien als één van de beste locaties in Nederland waar je deze sport kunt uitoefenen. Ook kunnen er in Noordwijk diverse kookworkshops gedaan worden. In de meeste restaurants is de keuken verboden terrein, maar bij de Kookerij kunnen de gasten zelf aan de slag. Daarnaast wordt er in Noordwijk ook veel aan Nordic Walking gedaan.
  • Op gebied van ontspanning; in Noordwijk is het Swiss Care Centre te vinden waar je heerlijk kunt genieten van allerlei massages en gezichtsbehandelingen. Wil je ontspannen in de natuur, dan kun je wandelen in de duinen, maar ook naar de Keukenhof gaan.
  • Op gebied van cultuur; houd je van cultuur dan kun je naar het Streekmuseum Veldzicht of naar het theater gaan.

De Vakantiehuis in Noordwijk

Omdat Noordwijk erg bekend is en er veel toerisme is, zijn er ook heel wat verschillende vakantiehuizen te vinden. Een voorbeeld is De Vakantiehuis. Dit is een vrijstaande woning met drie slaapkamers en het is compleet en comfortabel ingericht. Het ligt op een vakantiepark dat vrijwel direct aan het strand ligt, en dichtbij de duinen en de mooie bollenvelden ligt. Het heeft twee verdiepingen en openslaande deuren naar een ruim terras. De keuken is volledig uitgerust, waardoor deze gelijk in gebruik genomen kan worden en heeft een koelkast en een gasoven. In de woonkamer is een open haard te vinden en een satelliet televisie waarmee je naast de gebruikelijke Nederlandse zenders ook Duitse, Engelse en Franse kanalen kunt ontvangen. Dit vakantiehuis is ook heel geschikt voor kinderen, aangezien er standaard diverse faciliteiten beschikbaar zijn en omdat er een leuke speeltuin in de buurt is waar de kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Bovendien zijn er genoeg fietspaden en een fietsverhuurbedrijf, zodat je lekker in de natuur kunt fietsen. De huurprijs is afhankelijk van het seizoen. De enige eis is dat minimaal zeven dagen gehuurd wordt. Een hond is in het vakantiehuisje toegestaan.

Meer vakantiehuizen in Noordwijk

In Noordwijk zijn genoeg vakantieparken te vinden waar diverse vakantiehuizen gehuurd kunnen worden. Een voorbeeld van een bungalowpark in Noordwijk, is bungalowpark Puik en Duin. Alle huisjes in dit park liggen zo’n negenhonderd meter van de kust af. In totaal kunnen er dertien verschillende recreatiewoningen gehuurd worden, die allemaal over een privéterras beschikken, een parkeergelegenheid en een gazon hebben. Meer informatie hierover kan op de website van bungalowpark Puik en Duin gevonden worden. Daarnaast zijn nog veel meer andere bungalowparken te vinden waar vakantiehuizen gehuurd kunnen worden, zoals bungalowpark Solassi, bungalowpark de Gouden Spar en bungalowpark AM Smit. Informatie over deze bungalowparken kan ook op de eigen websites gevonden worden.