Tanzania heeft als vakantieland veel te bieden, maar het land staat voornamelijk bekend om het avontuur in de wildlife. Het is gevaarlijk om garanties te geven, maar dat je wilde dieren gaat zien op een safari is een gegeven. Zebra’s, antilopen, giraffen, olifanten en buffels zijn er in grote getalen. Niet alle dieren zullen makkelijk te spotten zijn, denk hierbij aan luipaarden, cheetahs of neushoors, maar dat maakt de safari wel uitdagender en spannender. Maar waar je misschien minder snel aan denkt is dat er tijdens een safari ook prachtige vogels te spotten zijn of landdieren die je zelfs in de dierentuin niet kan bewonderen.

Natuur

Heb je nou nog geen genoeg van de natuur na alle safariavonturen, dan is het ook een waanzinnig idee om te gaan wandelen in het Kilimanjaro National Park. Je kan daar namelijk een trek maken naar de top van de hoogste berg van Afrika te maken. De Usambara Mountains zijn iets minder bekend, maar niet minder mooi om te kunnen genieten de natuur. Voordeel is dat je daar ook even een break kunt nemen van toeristen om je heen.

Cultuur

Ook tijdens een Tanzania vakantie valt er cultuur te snuiven. De cultuur van Tanzania is namelijk heel divers, dit komt door het groot aantal inwoners met meer dan 120 soorten stammen. Alle stammen hebben hun eigen gewoonten, tradities en taal, die verbonden worden door de Swahili taal. De Masaai, de lokale bevolking van noord Tanzania zijn wellicht het meest bekend, maar zij zijn dan ook heel open en zullen je hartelijk verwelkomen in hun dorp. De kans is groot dat de stamleden je zullen uitnodigen in hun huis waar je het echte Afrikaanse leven van dichtbij mag meemaken.

Relaxen

Verwacht je het na een week wel gehad te hebben met al die dieren en natuur? Combineer je safari dan met een aantal relaxdagen op Zanzibar. Dit is het vakantieparadijs waar je even bij kan komen van alle indrukken en ervaringen. Zanzibar heeft prachtige stranden met palmbomen, kristalheldere zee en een ideaal klimaat. En krijg je dan toch de behoefte om weer dieren te spotten, dat kan! Huur een boot en met wat geluk zwem je zo naast een dolfijn.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de mogelijkheden in Tanzania? Breng dan een bezoek op de website van Tanzania specialist.