Een boot kopen, wat komt er bij kijken?

U wilt de stap nemen om een boot te kopen maar u vraagt zich af waar u begint en hoe u dit moet aanpakken? Het kopen van een boot doet u namelijk niet zomaar, de aanschaf van een boot is een grote stap die nieuwe mogelijkheden geeft aan uw leven. U kunt lekker met vrienden of met familie een fijne tijd doorbrengen op het water. Het aankoopproces van een boot kopen kan daarentegen veel stress opleveren, het gaat namelijk vaak om een grote investering.

 

Welke boot is voor u?

Er zijn vele verschillende soorten boten en merken, zo heb je bijvoorbeeld Consoleboten, speedboten, ribs en rubberboten en ga zo nog maar even door. Net als in de auto industrie heb je ook veel verschillende fabrikanten zo kunt u bijvoorbeeld een Grand boot kopen, een Brig boot of een Quicksilver. Het is daarom belangrijk dat u goed onderzoek doet en test vaarten om erachter te komen wat u het beste ligt en het meest aanspreekt. Daarom raden wij vaak aan goed advies te vragen aan een erkende leverancier.

 

Aankoopkeuring

Als u de juiste boot heeft gevonden is het belangrijk een scheepsexpert langs te laten komen, er kunnen namelijk altijd dingen zijn die u over het hoofd heeft gezien of helemaal niet heeft kunnen zien. Het kan ook helpen om een beter beeld te krijgen van de staat waarin de boot verkeert. Naast alleen inzicht krijgen in de staat en onderhoud waarin de boot verkeert kan een aankoopkeuring ook helpen dat u eventueel nog kunt onderhandelen over de prijs die u heeft afgesproken over de boot. Als er bijvoorbeeld uit het rapport achterstallig onderhoud of schade naar voren komt.

 

Meer weten?

Als u er niet helemaal uitkomt of advies nodig heeft kunt u altijd met een specialist of erkende leverancier contact opnemen. Die hebben de juiste kennis en informatie om u goed te kunnen adviseren.